Sistem Pluvial

Home/Sistem Pluvial
Sistem Pluvial 2017-07-17T16:06:17+02:00

Sistem Complet

Un acoperis nu poate fi functional, efectiv si estetic fara un sistem pluvial complet. Sistemul pluvial este complex si compus din jgheaburi, burlane, elemente de legatura, elemente de sustinere, coturi, colectoare de apa, coltare.

Necesitate

Sistemele pluviale sunt concepute pentru a colecta apa de pe acoperis si a o dispersa departe de casa ta. Cand ploua,apa are tendinta de a curge din toate partile pe casa. Cand jgheaburile sunt montate, ele aduna apa de ploaie de pe invelitoare si dreneaza apa prin burlane. Sistemele pluviale au 8 straturi de lac si elemente de protectie a bandei de otel.

Jgheab

Este conceput (destinat) pentru a colecta apa pluviala de pe acoperis, fiind unul din elementele de baza a orice sistem pluvial. Jgheabul se fixeaza pe streasina cu ajutorul carligelor care sunt instalate cu un interval de 800 mm, pornind de la centru spre marginile streasinei cu o inclinatie de 2 mm la 1 metru.

Burlan

Asigura scurgerea verticala a apei pluviale. Se aplica pe peretii constructiilor cu ajutorul colierelor de burlan

Bratara de Jgheab

Elementul ce ofera o legatura ermetica intre jgheaburi sau intre jgheab si coltar. Bratara are ca rol secundar compensarea dilatarii termice liniare a jgheaburilor la diferentele de temperatura

Prelungire Burlan

Este folosit la prelungirea unui burlan in functie de distanta intre streasina acoperisului si baza cladirii, fiind imbinat cu piesa Cot burlan 60 grade. Prelungirea are lungimea de 1 m. Pentru o imbinare eficienta, ermetica si simpla, prelungirea este ajustata la un capat.

Carlig

Carlig jgheab diametru 125 mm- este prevazut pentru suspendarea jgheabului pe streasina si este montat inainte de instalarea materialului pentru acoperisuri. Se monteaza pe caprior cu holzsuruburi sau cuie. Inainte de montare elementul se indoaie cu un dispozitiv de indoire in dependenta de unghiul de inclinatie al acoperisului.

Colier Burlan

Colier burlan diametru 97 mm – Piesa ce are ca rol fixarea burlanului de partea frontala a cladirii (pe fatada). Fixarea se realizeaza cu ajutorul penei de montaj inclusa in pachet

Coltar Exterior

Coltar exterior 90° diametru 150 mm – Este folosit pentru a schimba directia fluxului de apa si este montat pe colturile exterioare ale acoperisului. Se aplica pe streasina cu ajutorul carligelor, fiind imbinate de jgheaburi cu ajutorul bratarilor jgheab la ambele capete.

Coltar Interior

Coltar interior 90° diametru 125 mm – Este folosit pentru a schimba directia fluxului de apa si este montat pe colturile interioare ale acoperisului. Se aplica pe streasina cu ajutorul carligelor, fiind imbinate de jgheaburi cu ajutorul bratarilor jgheab la ambele capete.

Cot Burlan

Coltar interior 90° diametru 125 mm – Este folosit pentru a schimba directia fluxului de apa si este montat pe colturile interioare ale acoperisului. Se aplica pe streasina cu ajutorul carligelor, fiind imbinate de jgheaburi cu ajutorul bratarilor jgheab la ambele capete.

Racord Jgheab

Racordul (Teu) de scurgere este elementul de imbinare de baza a sistemului pluvial, fiind elementul de trecere, care organizeaza scurgerea fluxului de apa din jgheab in burlan

Ramificatie Burlan

Este un element al sistemului de scurgere care are ca scop imbinarea a doua burlane intr-o singura evacuare. De obicei se foloseste la acopersuri cu unghiuri interioare si acoperisuri cu mai mult de 4 ape.

Capac Jgheab

Ofera o permanenta fixare, ermetizare si rigiditate a jgheabului. Se instaleaza la capetele jgheabului. Reprezinta un blocaj pentru a nu permite evacuarea apei si a altor impuritati la capetele libere ale jgheabului. Fixarea se face cu suruburi 4.8×20 mm.